Over ons

Wat is Geldvos?

De vos is een verkeerd begrepen dier. De meesten hebben hem liever niet in hun territorium: Konijnen, eenden, kippen en kippenhouders. Hierdoor is de vos op zichzelf aangewezen.
De vos leeft in groep, maar jaagt altijd alleen. Hij gaat sluw en opportunistisch te werk. Het sluwe kenmerk kent bij de meesten een negatieve bijklank, maar eigenlijk is het een combinatie van hun intelligentie en voorzichtigheid. Dankzij deze kenmerken slaagt de vos erin de familiegroep te voeden en te overleven.
Voorzichtig, intelligent en opportunistisch. Dat is ook de manier waarop we met ons geld willen omgaan. Consistent rendement behalen met een focus op de lange termijn en steeds bewust omgaan met de risico’s.
Geldvos is een educatief platform dat praktische informatie wil verschaffen over de financiële wereld: investeren, beleggen, koopkracht bewaren en nog zoveel meer.
0 0
Lmon An illustration of two foxes engaging in a joyful business 2e73644e 367e 4d61 9b59 6c19e0d6ed2d

Wie is Geldvos?

Geldvos is een initiatief van Hendrik Van Brantegem en Willem Vandamme. Oorspronkelijk waren we collega’s, maar inmiddels zijn we goede vrienden geworden. We zijn allebei gepassioneerd over de financiële markten en hebben daar al vele uren over gepraat bij de koffiemachine en tijdens de lunchpauzes.

Hoewel we beiden economische studies hebben afgerond aan de universiteit, waren we verrast over hoe weinig er eigenlijk wordt onderwezen over de financiële markten. Theoretische kennis was nog wel te vinden, maar praktische toepasbare informatie was schaars. Gelukkig hebben we beiden vaders die ons van jongs af aan hebben geholpen met beleggen zodat we hier al tijdens onze studies mee aan de slag konden.

We realiseerden ons dat de kennis over financiële zaken in België beperkt was en dat we op de meest gangbare plaatsen geen antwoorden op onze vragen konden vinden. We hebben tientallen boeken gelezen, ons geabonneerd op honderden beleggingsmagazines en veel strategieën uitgeprobeerd om de antwoorden te vinden die we zochten.
Op den duur kwamen vrienden, kennissen en familie bij ons om hulp en advies vragen. Dat was soms wat lastig, omdat we niet altijd de volledige situatie kenden. Bovendien zijn we geen financieel adviseurs en mogen we dus ook geen advies geven.

Daarom ontstond het idee om onze kennis en inzichten op één plek te bundelen, en zo is Geldvos ontstaan. Dit platform stelt ons in staat om onze bevindingen en inzichten over de financiële markten te delen met iedereen die wil bijleren. Tegelijkertijd leren we zelf ook nog elke dag bij door het creëren van content. Een win-winsituatie!

Zijn er onderwerpen waar je graag meer over wilt weten? Laat het ons weten!

Geldvos steunen?

Tevreden met onze gratis content en je wenst Geldvos te steunen? Dat kan! 
Je kan ons op de volgende manieren steunen:

👥Volg Geldvos op social media

🎉Vertel over Geldvos aan je vrienden en familie op de volgende barbecue, quiz of tuinfeestje

👍Like en deel 🔁 onze berichten

💪 Elke vorm van steun, groot of klein, wordt enorm gewaardeerd 😊 en motiveert ons om verder gratis content te blijven maken! 📚🎉

limonadaspritz Fox sleeping in a giant heap of coins pile of go 37a526af ed1c 4b1c 9695 3cc30e6ff3ff